Kennismaking

Bij je eerste bezoek aan de praktijk bespreken we wat jouw wensen en mijn mogelijkheden zijn. Tijdens het kennismakingsgesprek wil ik graag iets meer van je te weten komen zodat ik je een massage naar jouw verwachting kan geven. Belangrijk is dat ik weet of je lichamelijke klachten hebt, zodat ik daar rekening mee kan houden. Als je een huidallergie hebt, kan ik een neutrale olie gebruiken. Tevens hoor ik graag van je wat voor werk je doet, of je eventueel hobbys hebt en of je sport. Veel klachten zijn immers werk, hobby- of sportgerelateerd. Zo krijg ik een zo goed mogelijk beeld van je.

Dit kennismakingsgesprek gaat standaard vooraf aan je eerste massage.
Je gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld en de kennismaking gaat niet van de massagetijd af!


Sportmassage

Sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om u één keer in de maand te laten masseren.

Massageduur:
Gedeelte lichaam bijv. nek/schouders 30 min. Tarief 30,-
Gedeelte lichaam bijv. rug/nek schouders/achterzijde lichaam 45 min. Tarief 42,50
Gehele lichaam: 60 of 90 min. 55,- of 75,- euro


Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie wordt gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en de energie neemt toe. Er ontstaat een gevoel van heerlijk welbehagen alsof alle zorgen voor even niet bestaan. Na de massage voel je je verkwikt en ontspannen. Wat doet een ontspanningsmassage voor u? Een Ontspanningsmassage is ontspannend voor lichaam en geest. Heerlijk als u het druk hebt of erg gespannen bent. Na een massage voelt u zich helderder en fitter. Door massage van de huid krijgt men een betere doorbloeding. De perfecte manier om bij stress te ontspannen. Welke reacties kunt u mogelijk verwachten? Tijdens de massage wordt de bloedsomloop en de lymfstroom gestimuleerd. De stofwisseling en de vochthuishouding worden beïnvloed. Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en neemt de energie toe. Na de massage voelt u zich weer herboren.

Massageduur:
30, 60 of 90 min. Tarieven 30,-, 50,- of 65,- euro
Combinatiemassage
Voor iedereen die liever een stevige ontspanningsmassage heeft. Een perfecte combinatie van ontspannende en steviger technieken.
Je bent hierna weer als herboren!
Massageduur:
30, 60 of 90 min. Tarieven 30,-, 52,50- of 65,- euro


Diepe bindweefselmassage

Chronische pijn in nek, schouder en rug kunnen worden behandeld met een diepe bindweefselmassage. Bindweefsel bevindt zich in het lichaam rond alle spieren. Het geeft het lichaam vorm en kracht, maar ook worden spanningen erin vastgezet waardoor het bindweefsel minder flexibel wordt met als gevolg rug-,schouder- en nekklachten, vermoeidheid of verlies van levensenergie. Diepe bindweefselmassage werkt zeer effectief om spanningen en blokkades weg te nemen. Ook chronische pijn of klachten worden met deze pittige massage aangepakt, mét resultaat!

Massageduur:
30, 60 min.Tarieven: 30,- , 55,- euro
De massage lijkt op een sportmassage maar wordt veel steviger uitgevoerd.


Brabant ‘total body’ massage

De Brabantmassage is een lichaamsmassage waarin nek en schouders, rug, benen, voeten , armen en eventueel gezicht en hoofd worden behandeld. Het is een ontspanningsmassage inclusief een rebalance voetenmassage. De massage wordt uitgevoerd met een voedende olie en de voeten worden behandeld met een speciale voetencrème.
Ontspanningsmassage - Brabant Massage

Massageduur:
90 of 120 min. 65,- of 80,- euro


Hotstone-massage

Hotstone-massage is een intense, diep werkende massagevorm die voor een heerlijk weldadig gevoel zorgt. Het verzacht en verhelpt geestelijke en lichamelijke problemen. De warmte van de stenen en de massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop waardoor afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd worden. Het is daarom een ideale massagebehandeling bij stijve spieren en spierpijn. De werking van de organen wordt gestimuleerd en blokkades in lichaam en geest worden opgeheven. Hierdoor draagt de massage bij aan het stimuleren van het zelf herstellend vermogen van je lichaam.
Bert vd Linden - Brabant Massage

Massageduur:
30 min. achter zijde lichaam Tarief: 30,- euro
60 min. hele lichaam 55,- euro
De hotstonemassage kan ook samen met een ontspannings of sportmassage


Himalaya zoutmassage

De Himalaya zoutmassage is een eeuwenoud genezingsritueel dat nu wordt ingezet als moderne detoxbehandeling voor een complete revitalisering. Het is een bijzondere ervaring voor huid, lichaam en geest. Met roze Himalayazout word je gemasseerd, gescrubd en ingepakt. Spierpijn en spanningen worden verlicht en de bloedcirculatie wordt verbeterd. Stofwisseling en gewichtsverlies worden gestimuleerd en het energetisch evenwicht hersteld. Daarna volgt nog een massage met voedende olie. De Himalaya zoutmassage duurt in totaal 120 minuten. In plaats van de massage kan je lichaam worden ingesmeerd met een heerlijke lichaamscrème.

Massageduur:
60 min. 65,- euro


Iliopsoas massage

Heb je klachten zoals lage rugpijn, problemen aan de tussenwervelschijven, pijn aan het SI-gewricht, scoliose, pijnlijke hamstrings en zelfs hernia of hernia-achtige klachten? Ook een holle rug kan het gevolg zijn van een verkorte iliopsoas. Dit wordt ook wel de vergeten spier genoemd, terwijl het een van de belangrijkste spieren is. Het is een grote spier, diep in je lichaam.

De iliopsoas kan verkorten of andere problemen krijgen. Een veel voorkomend probleem is een bekkenscheefstand. Doordat de iliopsoas verkort, trekt de heup scheef. Meestal heeft u dan ook pijn in de bil omdat daar de spieren de iliopsoas tegenwerken en overbelast raken. Heeft u hernia of hernia achtige klachten, dan kan een iliopsoas massage helpen. Hernia is altijd een gevolg van maar nooit een oorzaak. Dit is een uitspraak van een bekende arts waarvan ik deze massage heb geleerd. Bij de iliopsoas massage worden als eerste de onderrug en de achterkant van de bovenbenen los gemasseerd. Daarna wordt via drukpunten bij de buik de iliopsoas behandeld. Het advies is om de behandeling een paar keer te herhalen voor meer blijvend resultaat.
Ilio-psoas massage - Brabant Massage

Massageduur:
45 tot 60 min. Tarieven 42,50 of 55,- euro


Stoelmassage

Werk je veel achter de computer of verricht je lichamelijk zwaar werk? Ervaar je regelmatig een hoge werkdruk of zit je veel in dezelfde houding? Dan is stoelmassage iets voor jou! Stoelmassage is een drukpuntmassage voor nek, schouder, rug, armen en handen in een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel. Door de stoelmassage verbetert je concentratievermogen en vanwege een betere doorbloeding ga je je fitter voelen. Een overbelasting wordt bijtijds gesignaleerd en er wordt geanticipeerd op kleine ongemakken zodat deze niet verergeren. Naast de fysieke voordelen wordt de stoelmassage ook gewoon als prettig ervaren. Het heeft een positief effect op het werkplezier en voorkomt verzuim. De stoelmassage kan op uw bedrijf plaatsvinden en duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt je kleding gewoon aanhouden. De kosten voor een stoelmassage bedragen 12,50 euro per persoon én zijn fiscaal erg interessant!
Stoelmassage - Brabant Massage

Een stoelmassage duurt per persoon 15 minuten en is fiscaal erg interessant. De massages kunnen worden uitgevoerd op locatie. Het werkt preventies en wordt erg gewaardeerd door uw personeel!


Bindweefsel massage

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Bij een reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Door het stimuleren van deze zones wordt het corresponderende orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Massageduur:
30 min 30,- euro
60 min. 55,- euro


Manuele lymfedrainage

 

Manuele lymfedrainage is een massage waardoor het lymfestelsel gestimuleerd wordt om het (te veel aan) lymfevocht af te voeren. Lymfedrainage wordt vaak in de benen, het gezicht en de armen toegepast. Lymfedrainage is een zachte en rustgevende massagetechniek, waarbij de stroomrichting van het lymfevocht wordt gevolgd. Vaak start de masseur met een stimulatie van de lymfeklieren in de hals, oksels en liezen. Daarna zal het aangedane gebied behandeld worden.

 • Redenen voor lymfedrainage:
 • Oedemen (zwellingen, vochtophopingen)
 • Kneuzing
 • Hematomen (zwellingen, bloeduitstortingen)
 • Na operaties
 • Herstel na ziekte
 • Overbelastingsproblemen van spieren/gewrichten
 • Vermoeide benen

Tarieven op aanvraag.


Dorn therapie

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.  Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!! Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot klachten zoals: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

D.m.v. bepaalde pijnloze technieken kan de masseur weer uw heup rechtzetten en het beenlengte verschil opheffen. Ook wervels die uit het gelid geraakt zijn kunnen weer op hun plaats gezet worden.

Tarieven op aanvraag.


Access Consciousness Bars behandeling

Wil jij vrijer, gezonder, blijer en bewuster in het leven staan?
Onze hersenen worden ook wel eens vergeleken met de harde schijf in een computer. Alles wat wij meemaken in het leven wordt op deze harde schijf opgeslagen. De Bars zijn 32 punten op het hoofd. Ieder punt vertegenwoordigt een thema dat kan corresponderen met vastgezette overtuigingen of inprentingen. Denk hierbij b.v. aan "ik ben niet goed genoeg", "Ik ben het niet waard om", "dat kan ik toch niet" of "dat is niet voor mij weggelegd".

Voor welke klachten kan een Bars sessie heilzaam zijn? Een sessie kan heilzaam werken op allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan;

 • angsten en fobieën
 • depressie, o.a. burn out
 • psychische klachten
 • vermoeidheid
 • slapeloosheid
 • lichamelijke (pijn) klachten
 • hypersensitiviteit
 • betere concentratie
 • helderder in het hoofd
 • beter bij jezelf blijven
 • betere leerprestaties
 • stress verminderend immuunsysteem versterkend verbetert de relatie met jezelf en anderen een positievere houding ten opzichte van het leven Kinderen met ADHD/ of die zich niet goed kunnen concentreren op school Huil baby's In het ergste geval voel je je na een Bars sessie zo ontspannen alsof je een heerlijke massage hebt gekregen, in het beste geval verandert je leven ten goede.

Access Consciousness Bars - Brabant Massage

Hoe werkt een Bars sessie?

Door het met de vingertoppen zachtjes aanraken van de 32 Bars punten door de behandelaar vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. Een sessie duurt ongeveer 1 uur. Normaal zijn 3 sessies nodig voor een complete reset.Wat wordt er verwijderd tijdens een sessie?

Dit kunnen ervaringen zijn zoals beperkende overtuigingen, negatief zelfbeeld, angsten en alles wat je in je leven kan beperken om voluit te leven. Kortom deze punten ontladen de gedachten, gevoelens, emoties, overwegingen en houdingen die je in je leven hebt opgeslagen.

Tarieven: 45,- per sessie
Massageduur: 60 min.